Nieuws

Granaina overleden  

Helaas hebben wij op 10 september 2016 totaal onverwachts en zonder duidelijke reden Granaina dood aangetroffen in het land. Granaina was dragend van Favorito (Sportnaam Bacardi Mojito) .

4 veulens in 2017 

Wij verwachten als alles goed gaat 4 veulens in 2017. Namelijk (van onder naar boven);  

-Granaina XVII  x de zwarte ZZlicht hengst Favorito (sportnaam Bacardi Mojito).

-Galina x Cantaor WH

-Madrilena BIO x Jerez XXVII

- Enamorada CXV x Jerez XXVII

Jerez zette zijn beste beentje voor bij Enrique Cruses

1 November hadden Cyrina en Jerez les bij Grand Prix ruiter Enrique Cruses. Jerez deed zijn uiterste best en Enrique was dan ook erg entousiast over zijn gangen.

Ook Galina mee naar Rafael Soto

Het eerste weekend van Oktober was Rafael Soto weer in Nederland. Dit keer mocht Galina mee naar deze Master van de dressuur. Rafael Soto was erg te spreken over haar; een paard met veel klasse en fijne gangen.

Campeonato 2015
Het laatste weekend van september was er wederom de jaarlijkse premiekeuring voor PRE's; de Campaonato Holanda.

Onze Madrilena BIO heeft het hier uitstekend gedaan. Zij werd beste beweger in in een ijzersterke sectie 5 (3 jarige merries) en behaalde de bronzen medaille ( = 3e plaats).

Horse Event 2015

Tijdens Horse Event 2015 hadden Cyrina van Beveren met Galina en Renate van Beveren met Bonito de eer om een Pas de Deux te rijden in de fokkerijwereld en tevens mee te rijden in het rassendefile op Horse Event names de vereniging van het Spaanse paard Nederland. Wat een prachtige dag en wat een geweldig totaal team heeft de vereniging neergezet!

Wederom mooi resultaat voor Galina in het L2

16 augustus mocht Galina mee naar Emmeloord om voor de 2e keer L2 te starten. Dit was wederom een succes. Weer ging ze naar huis met 2 winstpunten en dit keer ee n3e prijs. 

Donana geboren

8 juli is het veulen van Buena en Cantaor geboren. Het is een merrieveulen en ze heet Donana. 

Super L2 debuut voor Galina

21 juni is Galina in Zuidwolde voor het eerst L2 gestart. Zij heeft dit uitstekend gedaan en ze mocht naar huis met 2 winstpunten en een eerste prijs!

1e op de ledendag verenigig Spaanse paard Nederland.

Op 3 mei reden Cyrina van Beveren met Galina en Renate van Beveren met Bonito XXXV een pas de deux tijdens de Horse Got Talent Wedstrijd op de ledendag van de vereniging van het Spaanse paard. Deze pas de deux was goed genoeg voor de eerste prijs.

Jerez mee naar Rafael Soto

12 april was olympisch ruiter en bondscoach van Spanje weer in Nederland. Dit keer ging jerez mee om bij hem een clinic te volgen. Want vond onze jonge man het allemaal spannend!! Maar met de super goede instructies van Rafael ging hij steeds beter en beter. Super trots zijn we dat hij zich zo goed gedragen heeft  en zo goed zijn best heeft gedaan..

Decorado geboren!!

Op 6 maart 2015 is Granaina bevallen van een prachtig hengstveulen! Deze jonge man heeft 3 witte voetjes, een grillig kolletje een snebje en een meelsnuitje. Hij heeft dan ook de naam Decorado gekregen. Zijn vader is de valkhengst Nazareno (foto 3).

Campeonato 2015

Het 3e weekend van september was het weer zover, de jaarlijkse premiekeuring van de PRE, de Campeonato!!
Ook dit jaar was Yeguada Juntamente weer van de partij en wederom niet zonder succes.

Onze merrie Lucera BIO mocht naar huis als beste beweger van sectie 5 , 3 jarige merries. En ze werd 2e van alle paarden t/m 3 jaar!
Onze merrie Galina haalde de bronzen medaille in sectie 9, 5 en 6 jarige merries. Tevens was ze de beste gereden merrie van de keuring en liet ze ook heel veel hengsten achter zich in de rijproef!!
Daarnaast werd onze eigen gefokte Clasico beste beweger van sectie 4; 2 jarige hengsten.

Kortom, het was weer een heel succesvol keuringsweekend!

Galina voor het eerst mee op wedstrijd

Op 17 augustus is Galina voor het eerst meegegaan op wedstrijd in Dalen. Cyrina starte haar in de B. In de eerste proef was ze nog erg onrustig, maar in de 2e proef kwam het koppie erbij en liep ze een fijne proef die beloond werd met 192 punten en een 2e prijs.

Eerste keer M2 voor Cantaor en Cyrina

10 augustus 2014 starte Cyrina Cantaor voor het eerst in het M2. Zij mochten gelijk naar huis met 2 winstpunten en een 2e prijs.

Les van Rafael Soto!!

21 juni 2014 was het zo ver...les van olympisch ruiter en bondscoach van Spanje; Rafael Soto!!
Voor deze clinic was Cantaor WH mee. Wat was hij heet.. maar ook gretig en werklustig en wat ging hij goed onder begeleiding van deze topinstructeur!!

Rafael noemde Cantaor dan ook een heel goed paard , met een super werklustig karakter. 


Galina op paarden van de zon.

Dit jaar heeft Galina weer meegedaan aan Paarden van de Zon. We deden mee in de les van Monya Spijkhoven voor jonge paarden. Voor het eerst onder het zadel op zo'n groot evenement, wat was ze braaf!


Super resultaten op de Campeonato 2013!

Het 3e weekend van september was het weer zo ver, de jaarlijkse premiekeuring, de Campeonato 2013!!

Elk jaar is het weer spannend, maar dit jaar nog eens extra omdat we voor het eerst met nakomelingen van onze paarden naar de keuring gingen! Namelijk Bomba VII (Cantaor WH x Jerezana Maynou) ons eigen fokproduct. Tevens hadden we Aranka bij ons, nog een dochter van Cantaor WH,  gefokt bij een andere fokker met Cantaor en later door ons aangekocht.

We begonnen vrijdag met een flinke domper toen Cantaor linksachter onregelmatig van de trailer kwam na de lang reis en ik niet met hem kon deelnemen.
Zijn dochters hebben zijn naam echter hoog gehouden. Zaterdag kreeg Aranka brons + beste beweger Sectie 3 en Bomba zilver Sectie 3!

Het feest was echter nog niet over, zondag kwam daar nog zilver bij voor Galina in Sectie 9 met zeer hoge exterieurpunten.

Onwijs trots zijn we op onze dames!

Een zeer geslaagde keuring voor Yeguada Juntamente!


Deelname Paarden van de Zon met Galina

Op 26 mei op de dag van het Iberische paard  heeft Cyrina Galina mogen presenteren in het rassendefile.  Wij waren zeer vereerd dat onze merrie was uitgekozen om dit te mogen doen!


Jerez APTO goedgekeurd

Op 19 mei 2013 is Jerez APTO goedgekeurd met een; Wow, van de keurmeester toen hij ging draven!


2 x eerste in lelystad

31 maart reden Cyrina en Cantaor in Lelystad weer hun eerste wedstrijd sinds de winterstop. Ze starte M1 en gingen gelijk naar huis met 2 eerste prijzen en 2 winstpunten.


Galina APTA goedgekeurd

Op 11 april 2012 is Galina met grote complimenten van de keurmeester over haar rastypischheid en exterieur APTA goedgekeurd.


Geboren Clasico!

Op donderdag 5 april is Clasico geboren!!

Clasico is een prachtige zoon van Engreida XXIX  en Taco- taco II. Hij is het laatste kind wat Taco heeft verwekt voordat hij overleden is.

Clasico is net als zijn volle broer Arrojado, een vlug, nieuwschierig en slim ventje, die zijn moeder al menigmaal te snel af is.

Een filmpje van Clasico's eerste stapjes buiten; http://www.youtube.com/watch?v=-FB-OIt1K-8


Bobby en Cyrina eerste Working Equitation Niveau 2

18 maart werd de onderlinge wedstrijd van de Dutch Working Equitation vereniging gehouden.

Bobby en Cyrina deden mee aan niveau 2 en werden eerste. Rijdens de wedstrijd  moest er een dressuurproef, een stijlstrail en een speedtrail gereden worden.

Hier ziet u de filmpjes;
Dressuur (werkrijstijl) ; http://www.youtube.com/watch?v=LrA6KOl4-ww
Stijltrail;                       http://www.youtube.com/watch?v=3tr8ywVfrMI
Speedtrail                    http://www.youtube.com/watch?v=zK0qOMQDZM4


Horse Event 2011 (9,10 en 11 september)

Het Spaanse paard stond dit jaar tijdens de 10e editie van Horse Event centraal. De jaarlijkse Campeonato (premiekeuring) werd er gehouden en tevens waren er het hele weekend tal van demonstraties te zien op Horse Event.

Ook wij waren aanwezig en hadden Cantaor en Galina meegenomen voor dit speciale weekend.

Het eerste wat ons op vrijdagochtend te doen stond was het voorbrengen van Galina  bij de 3 jarige merries. Altijd spannend met zo'n jonkie die nog nooit mee is geweest.
Maar oh wat is dat meisje dapper geweest dit weekend en wat geniet die er van het in de belangstelling staan!

Ze deed het goed met voorbrengen, ze stapte mooi ruim mee en liet een super ruime krachtige draf zien. Het opstellen voor de jury vond ze nog wel wat spannen, maar ze bleef braaf stil staan. We kregen een heel mooie score van 91, 75 helaas net niet genoeg voor de bronzen medaille, die had namelijk 92.00  Mooie 4e plaats dus!

Vrijdagmiddag heeft Cantaor meegelopen in het rassendefile in de BIT- Piste. Een beetje spannend vond hij het wel, maar hij gedroeg zich heel braaf! 

Zaterdagochtend hebben we Renate van Beveren geholpen met het voorbrengen van haar paard Luna LLena , welke ze via ons aangeschaft heeft. Luna behaalde de bronzen medaille!
Zaterdagmiddags was het weer Galina's beurt, ditmaal in de fokkerijwereld voor een merriepresentatie. En dat vond ze leuk! Ze liet zich fantastisch zien!

Zondag was Cantaor's keuringsdag. Sóchtends moest Cantaor voorgebracht worden voor zijn bewegingspunten aan de hand en zijn punten voor exterieur. Dit ging goed en Cantaor behaalden een erg mooie score. Hij stond 5e van de 19 hengsten.

De beste 12 gingen door voor de rijproef. Deze is echter helaas niet goed gegaan. Cantaor schrok heel erg van het applause van het paard voor hem, waardoor hij erg zenuwachtig de ring in kwam. Vervolgens schrok hij nogmaals in de ring van een groep mensen die de tribune af kwamen. Hij bleef daardoor erg nerveus. Cantaor en Cyrina hebben de proef wel uit gereden en zijn hierdoor toch nog bij de beste 10 geeindigd, ze behaalde uiteindelijk de 8e plaats van de 19. Een toch wel goed eindresultaat, maar wat teleurgesteld door de mislukte rijproef.


Op 2 juni een paar minuten voor 12 uur s'nachts is Jerezana bevallen van een groot merrieveulen, de vader is onze eigen hengst Cantaor. Het veulen heeft de naam Bomba gekregen.


Maandag 30 mei 2011 hebben wij besloten om Taco-taco II in te laten slapen. Wij zijn taco heel dankbaar voor alles wat hij ons gegeven heeft en verwachten volgend jaar nog een mooi veulen van hem bij Engreida.


Op 25 mei, een paar minuten voor 12 uur s'nachts heeft Hera VI een prachtige zoon op de wereld gezet, zijn naam is Braulio.


Op 21 januari 2011 hebben Cyrina en Bobby samen met Nathaly Menkveld en Querido demonstraties Doma Vaquera en Working Equitation gegeven op paard 2011 Hardenberg. Dit deden ze voor de verenigng van het Spaanse paard.


28 November is Cantaor voor het eerst in het L2 gestart. Door het weer was er wat weinig gereden waardoor Cantaor wat onstuimig was. Toch gingen Cyrina en Cantaor met een winstpunt naar huis.


Augustus 2010 is Galina aangekocht als toekomstige fokmerrie en rijpaard.

Galina is een grote, goed bewegende, zeer lenige PRE merrie, gefokt bij yeguada Defooz.


9 Mei hebben Bobby en Cyrina samen met Mieke Hylkema en Isolda een demonstratie Doma Vaquera gegeven op de Kemphaan in Almere.

Hetty van Riessen heeft hier prachtige Aquarellen van gemaakt;


16 mei 2010 is Jerezana Maynou APTA goedgekeurd.


 Op 2 mei 2010 werd wederom de dag van het Iberisch paard georganiseerd door Paarden van de zon.

Op deze dag reden Cyrina en Cantaor mee in de presentatie van Cantaors fiokker; de Woeste Hoeve.

Daarnaast reed Cyrina met Bobby in het Spaanse quadrille.


17 april 2010 was er een opendag op zorgboerderij de Huif in Lelystad waar wij met de paarden aanwezig waren.

Als eerste hebben Cyrina en Bobby een demonstratie Doma Vaquera gegeven. later op de dag hebben Cyrina en Cantaor samen met Renate van Beveren en Bonito een pas de deux op muziek gereden.


Zeer succesvolle Campeonato voor Cantaor WH!

27 September heeft Cantaor WH meegedaan aan de Campeonato 2009 te Assen. Hij heeft hier zeer goed gepresteerd! We zijn huiswaards gegaan met de bronzen medaille en de medaille beste beweging sectie 12 (7 jaar en oudere hengsten) . Wij zijn zeer trots op onze kanjer!!

Maar wij niet alleen, ook zijn fokkers de Woeste Hoeve waren blij verrast. Naast Cantaor stonden ook Gringo WH (sectie 10) en Impressionante WH (sectie 8) in het kampioenschap beste beweging  over alle secties, waadoor alle mannelijke finalisten uit hun fokkerij kwamen!


18 Juli 2009 ging Cantaor voor zijn 2e wedstrijd mee naar CH Blankenham. Cyrina en Cantaor behaalde hier 182 en 190 punten en mochten een 5e prijs in ontvangst nemen.


20 Juli 2009 is Engreida bevallen van een mooi hengstveulen genaamd Arrojado. De vader van Arrojado is onze hengst Taco-taco II.


Juli 2009 is Jerezana Maynou aangekocht.


7 Juni 2009 reden Cantaor en Cyrina hun eerste wedstrijd. Ze starte L1 en gingen gelijk met een winstpunt naar huis!


10 mei 2009 gaven Bobby en Cyrina een demonstratie Doma Vaquera op de lentefair in Almere, waar vele bezoekers naar kwamen kijken.


19 April 2009 deden Bobby en Cyrina mee met de barokke proeven wedstrijd op de dag van het Iberische paard in Bunschoten. Ze reden niveau 3 (Z1 niveau) en zijn naar huis gegaan met de eerste prijs over alle niveau's.

Tevens deden Bobby en Cyrina mee aan een korte demonstratie Basis Doma Vaquera onder leiding van Nicole Lampe.


In februari 2009 is er voor de 2e keer een veulen geboren van Taco met als moeder een Fjord. Het is een prachtig veulen met maat en veel zelfhouding.


Op zaterdag 24 januari 2009 deden Bobby en Cyrina mee aan de demonstratie houding en zit van de balingehof op paard 2009, als Doma Vaquera combinatie.


28 December 2008 deden Bobby en Cyrina mee in de demonstratie; Basis van de Doma Vaquera op de Balingehof in Oosterstreek.


Yaco heeft per 15 oktober 2008 een nieuwe eigenaar, wij wensen Miranda veel plezier van deze prachtige jonge hengst.


10 augustus 2008 is Engreida gedekt door Taco en inmiddels is zij drachtig gescanned.
Een hengstveulen zal verkocht worden, een merrieveulen zullen we houden.


Per 1 juni 2008 is Cantaor WH aangekocht als dekhengst en rijpaard.


Januari 2008 is Taco vader geworden van een Cruzado zoon, met als moeder een Fjordenmerrie.


Op de Campeonato 2007, behaalde onze hengst Yaco de bronzen medaille bij de 3 jarige hengsten.


Op de Campeonato 2006, behaalde onze merrie Engreida de bronzen medaille bij de 2 jarige merries.