Andere barokke rassen te koop

Soms hebben wij ook andere barokke rassen te koop.

OfficiŰle barokke paarden, zijn paarden die in de barokperiode hun hoogtij dagen kenden en naar de eisen (het uiterlijk en karakter) van die tijd gefokt zijn, meestal is dit door koningshuizen gedaan en altijd met invloed van Iberisch bloed (dus de paarden die nu de Lusitano en Pura Raza Espanola zijn). Hierdoor is een barok paard dus nooit een koudbloed, ook de Fries niet.

Die be´nvloeding van de paardenfokkerij door Iberisch bloed vond in heel Europa plaats vanaf de 16e eeuw (renaissance-tijd). En vond zijn hoogtepunt in de barokke tijd (+/- 1650-1775). Barokke paarden werden ingezet als oorlogspaard, vandaar ook dat veel van deze rassen de hogeschoolsprongen makkelijk onder de knie krijgen. Maar ook werden deze vorstelijk paarden gebruikt door koningshuizen en de de adel om mee te pronken onder het zadel of voor de koets.

Qua uiterlijk staan barokke paarden in het vierkantsmodel (hoogte versus lengte), weelderig behang, in meer of mindere maten verheven gangen, hoog aangezette hals met gespierde manenkam en hun karakter is moedig en werklustig. Maar de rassen hebben ook elk hun eigen kwaliteiten en verschillen ten opzichte van elkaar.

. Pura Raza Espanola (PRE, hier in de volksmond bekend als Andalusier)
. Lusitano
. Lipizzaner
. Pura Raza Menorquin (PRM)
. Kladruber
. Berber
. Murgese
. Knabstrupper
. Frederiksborger
. Fries
. Cruzadoĺs (kruisingen met minimaal 50 % barok bloed)

Prijsklasses

Prijsklasse A: tot 2500,- Euro

Prijsklasse B: 2500,- tot 5000,- Euro

Prijsklasse C: 5000,- tot 7500,- Euro

Prijsklasse D: 7500,- tot 10000,- Euro

Prijsklasse E: 10000,- tot 15000,- Euro

Prijsklasse F: Meer dan 15000,- Euro


Kladrubers

Wij hebben goede contacten in TsjechiŰ indien u ge´nteresseerd bent in het grote en zeldzame barokke paardenras de Kladruber.
Zo hebben wij onder andere de Kladrubers van de Nederlandse bereden politie bemiddeld/ geadviseerd. 


Charlie (VERKOCHT)

Charlie is een 6 jarige Friese ruin van 1.64m. Hij is L1 dressuur met winstpunten en L2 afgericht.

Zijn afstamming is Beart 411 (Sport) X Brandus 345. Ook Charlies moeder Bieke van Stal Wordrager is Sport.
Charlie is een lief paard in omgang en onder het zadel, maar geen  beginnerspaard. Hij heeft een fijne draf met een mooie swung en een mooi gedragen galop.

Voor een filmpje van Charlie kunt u op de volgende link klikken; http://www.youtube.com/watch?v=URQH_aKkan8&list=UU1lQ2b8Tc7tmtO-Y6tMTZeQ


Ivar (verkocht naar Spanje)

Mooie zeer goede bewegende 3 jarige Friese hengst van Dries 421. Als veulen heeft hij een 2e premie gehaald.

Ivar is een lieve hengst van nu al 1,65m. Hij is goed beleerd in het enkelspan en 2 span en licht beleerd onder het zadel. Ivar heeft de bewegingen om het straks goed te doen in de dressuursport.

Filmpje van Ivar als 2,5 jarige hengst; http://www.youtube.com/watch?v=BqLzausVNcc

Prijsklasse C


Ivan van der Gragt (verkocht naar Spanje)

2,5 jarige zeer imposante Friese hengst van Tietse 428 x Maiko 373.

Ivan is met zijn 2,5 jaar en al 1,65m en zijn hoog aangezette hals, een zeer imposant paard om te zien!! Filmpje van Ivan; http://www.youtube.com/watch?v=IVwx2IGeADo

Prijsklasse B


Diablo (verkocht)

Diablo is een Cruzadohengst (PRE Cantaor WH X KWPN van Uniform) geboren 01-08-2009.

Deze 3 jarige schimmelhengst is een zoon van onze eigen hengst Cantaor WH, welke beste beweger was van de oudere hengsten op de keuring in 2009 . Zijn moeder is een dochter van de bekende KWPN hengst Uniform, uit een stermerrie van Variant, waardoor Diablo ook goed springbloed in zijn genen draagt. Diablo's vader is 1,63m, zijn moeder 1,65m van Diablo verwachten wij dat hij tussen de 1.60m en de de 1,65m wordt.

Diablo heeft het beste van de deze 2 rassen gecombineerd. Zijn karakter is geweldig; lief, relaxed, maar geen slome. Zijn bewegingen zijn bijzonder!! Zeer ruim, met veel swung maar ook mooi gedragen en lenig. Wij verwachten dat dit paard een droom zal zijn om straks te rijden.

Voor een filmpje van Diablo kunt u hier kijken; http://www.youtube.com/watch?v=dh13vJWaM84

Wij wensen Juliette veel plezier met Diablo en vinden het erg leuk dat hij zo dicht bij blijft wonen!

Prijsklasse B